Příprava kvásku

    Jak si doma připravit kvásek.

    Budeme potřebovat čistou skleničku s uzávěrem, žitnou chlebovou mouku a droždí (čerstvé nebo sušené).

    Zaděláme večer: do čisté skleničky dáme asi 10 lžiček mouky, stejné množství vody a cca čtvrt lžičky droždí. Dobře promícháme, uzavřeme závěrem a necháme při pokojové teplotě do rána.

    Ráno odebereme cca půl lžičky kvásku, a zbytek ze skleničky vyhodíme. Skleničku dobře vymyjeme a opět do čisté skleničky dáme cca 10 lžiček mouky, stejné množství vody a tu půl lžičky kvásku. Opět dobře promícháme, uzavřeme, a necháme při pokojové teplotě do večera.

    Večer, kdy budeme již zadělávat kvásek na chléb, použijeme z tohoto kvásku ony dvě lžičky, na zadělání kvásku na chléb.

    Sekce komentářů na této stránce byla deaktivována

    Copyright © 2021Powered by Bludit