Výrazně vypečený 70% žitný chléb – varianta IV

    Vypečený žitno-špaldový chléb.

    Jedná se o podobný recept jako u varianty č. III. Přesto jsou tu některé odlišnosti.

    Tento chléb mi chutná ze všech nejvíce, ale pozor (u této varianty), jako vždy je něco za něco.

    Jedná se o chléb o objemu pouze 70% ostatních . Má to svůj důvod: chléb je nižší, což je záměr, aby se svrchu nespálil, protože bude po celou dobu pečen na nejvyšší teplotu.

    Postup je stejný jako u varianty č. III, ovšem s následujícími změnami:

    A tady je výsledek:

    Jiná varianta - se zakrytou poklicí (ovšem 50/50):

    • suchá směs: 290g špaldové, 145g žitné chlebové, 145g žitné výražkové
    • 12g soli
    • půl lžičky drceného kmínu, vrchovaté lžička celého kmínu
    • 70g kvásku
    • 515g vody
    • péci 60 minut se zakrytou poklicí na 250 – 260 °C, pět minut před koncem troubu vypnout, vyndat poklici a nechat v troubě ještě 10 minut bez poklice.

    Sekce komentářů na této stránce byla deaktivována

    Copyright © 2021Powered by Bludit